Regels voor het oplossen

De algemene doorsteek van de denkpuzzels is om alle meegeleverde stukken in de tray te krijgen. Dat wil zeggen dat in dit voorbeeld, alle 4 de blauwe stukken in de zwart-witte tray moeten passen, zonder enige overlapping. Dit wilt niet percé zeggen dat alle witruimte 100% opgevuld moet zijn, de stukken moeten er gewoon allen op een manier in passen. Het gaat dus over een tweedimensionale denkwijze


Wat mag NIET

Stukken horen nooit recht te staan in de tray, alles past er platliggend in.


Stukken mogen op geen enkele manier op elkaar, of op de rand van de tray liggen. Alles moet BINNENIN de zwarte rand


De stukken mogen op geen enkele manier BOVEN de puzzelrand uitkomen. Alles moet gelijk liggen met de hoogte van de zwarte rand.

Tips voor het oplossen

Soms kan het helpen om stukken los van de tray eens te bekijken, en zien welke er in elkaar passen alvorens direct in de tray te starten. 


Soms kan het helpen stukken schuin of tegen de logica in te leggen. De ontwerper maakt immers vaak onlogische denkpatronen in de puzzels.


dddd

Soms is het beter om de puzzel eventjes weg te leggen en met frisse moed terug te beginnen.


De ontwerper maakt de oplossingen van de puzzels vaak enorm               "out of the box" (maar natuurlijk wel in de tray passend)


Zolang alle stukken in de tray passen, is de puzzel opgelost. Soms kan dit dus ook zijn dat niet alle witruimte 100% opgevuld is.


Onthoud dat de aanhouder wint. Vroeg of laat kom je er wel.